Op Locatie

Soms krijg ik een foto toegestuurd waarop te zien is hoe het beeldje is neergezet bij de ontvanger thuis of een andere plaats.

Prijzen voor de Ragatta Flevoland 2023

Trofee voor de Regatta Flevoland 2023.


De Wartersport Vereniging Lelystad (Wvl) organiseerde weer een ragatta. Deze zielwedstrijd werd gezield in diverse klassen van een gzinsklasse tot een 30 mijls race. Totaal onderscheidde men 5 klassen.


Aan mij is het verzoek gedaan hiervoor een trofee te maken naar een eerder bedacht logo voor deze wedstrijd. Dit is op mijn 2,5 D wijze uirgevoerd.Totaal zijn er voor iedere klasse drie trofeeën gemaakt in oplopende grootte van de derde naar de eerste prijs.

Trofee  voor Regatta Flevoland 2023
Beeldje naast digitale fotolijst

Tambour Maitre "Juliana-de Bazuin" 25-jarig jubileum


Intussen heb ik al meerdere beeldjes van een tambour maitre gemaakt. Deze was voor de muziekvereninging Juliana-de Bazuin. Voor mij washet bijzonder dat deze een ander hoofddeksek had dan die ik eerder heg gemaakt. Dus was weer een leuke puzzle om te maken,


De ontvanger zond mij een mail om te vertellen dat hij het bijzionder mooi vond  en het een passend plekje had gegeven.

Tambour maitre Juliana-de Bazuin
Beeldje Op dressoir

Schoener "ZEEMEUW" 


Na het maken van een windwijzer  met een schoener is er een versie gemaakt voor in de woonkamer.

Hier staat het onder het schilderij met het schip onder zwaar weer. Verderop is het schilderij van het schtp onder vol zeil.dat model stond voor het beeldje.


Het schip is gebouwd in 1909 iop een scheepswerf in Hoogezand. Na diverse malen van eigenaar gewisseld te zijn, ligt het schip nu onder de naam

‘Isle os Farquhar’ in de Seychelles in een deplorabele staat. Er lijken plannen voor restauratie te zijn,

Schoener "ZEEMEEUW"
Beeldje in de letterkast

Letterkast


Het is even zoeken, maat hier staat een beeldje in een letterkast in een eigen vak. De reden voor deze letterkast moge duidelijk zijn.


Bijzonder in dit geval was, dat het kleiner uitgevoerd is dan normaal om het passend te laten zijn in het vak. De maximale hoogte was 15 cm

Familie met drie generaties
Beeldje op de schoorsteenmantel

Fietsend echtpaar


Het beeldje van een fietsend echtpaar heeft een mooi plekje gekregen op de schoorsteenmantel.


Bijzonder aan het beeldje is ook nog dat het een staalplaat als sokkel heeft gekregen. Dit op verzoek van de opdrachtgever die ook de staalplaat heeft geleverd.

Fietsens echtpaar
Rip voor de kippen in de woonkamer opgesteld

RIP kippen


Dit beeldje is in de Sinterklaastijd ontstaan meer als een soort surprise cadeautje. Mijn dochter heeft drie kippen gehad die er nu niet meer zijn door ziekte en de marter.

De surpise was vergezeld van de volgende limmerik:


Er was een koppeltje Wyandote,

Die pikten de tuin naar de klote

Eén gaf het ziek op.

Twee verloren hun kop.

Wie heeft er een traantje vergoten?

RIP voor de kippen.
Trots op het resultaat van de verbouwing

Gezin voor hun huis.


Na vijf jaar klussen en verbouwen is het klaar. Het gezin staat trots voor het bereikte resultaat. 


Het beeldje heeft een plaats gekregen in een koof boven de openhaard, waar het goed tot zijn e=recht komt


Trots op het resultaat van de verbouwing.
Rock and Roll bij de jukebobx

Rock and Roll bij de jukebox.


Het beeldje heeft hier een plekje gekregen op een eigen plank aan de muur.


Het is een vrij grote voorstelling van rock and roll dansers. De beoefenaars voor wie het bestemd is doen ook aan acrobatiek tijdens de dans.Rock and Roll bij de jukebox.
Herinnering op een grafmonument.

Fietserfiguurtjes op een grafmonument


Voor een grafmonument heb ik twee fietsers gemaakt die op een zwerkkei zijn geplaatst. Ze zijn bronskleurig gespoten. In plaats van blik heb ik hier messingplaat gebruikt. Het staat in weer en wind buiten en zal op deze manier weerbestendiger zijn dan de uitvoering in blik.Voor het overige heb ik de normale materialen gebruikt.

Herinnering op een grafmonument.
Herinnering aan een overleden kindje

Familie beeldje


Dit zijn opa en oma met hun drie kleinkinderen. Het vierde kleinkind is een aantal dagen na de geboorte overleden. Het is hier afgebeeld in de leeftijd die zij nu zou hebben. Dit figuurtje is zilverkleurig om het onderscheid te maken.

Het beeldje is opgesteld bij de foto's van het kindje kort na de geborte.

Beslist wel een ontreorend plaatje.

Herinnering aan overleden kind
Koortje rond de piano op de vleugel thuis

Robert Bakker


Tijdens de Corona pandemie organiseerde Robert Bakker de dirigent van de Voice Company online repeties en uitvoeringen voor zijn koor. Hierbij doken foto's op in de krant met een beeldje van mijn hand op zijn vleugel. Het was gemaakt ter ere van het 15-jarig bestaan van het koor.Tijdens de jubileum uitvoering is het aangeboden en staat het nog atijd bij de dirigent thuis op de vleugel.

Intussen is Robert Bakker overleden aan Corona 

Koortje rond de piano
Bewerking van logo op de plank

IBewerking van een bedrijfslogo.


Bij de bewerkingen is het beeldje al besproken. ik kreeg  een foto toegestuurd hoe het bij de ontvangster thuis stond. 

Bedrijfslogo bewerking
Vakantie herinnering thuis

Herinnering aan een vakantie.


Tijdens een vakantie in Afrika hebben deze mensen elkaar leren lennen en intussen hebben zij een gezin met kinderen. Beide zijn in dit beeldje verwerkt. Het staat nu onder een wanddecoratie in de woonkamer.

Vakantie herinnering
Uitreiking trofee Tambour Maitre

Tambour-maître


Het beeldje Tambour-maître is gebruikt als prijstrofe tijdens een concours bij de Taptoe. Het ging hierbij om een concours tussen jeugdige tambour-maîtres.


Het is niet de beste foto maar de jonge dame houdt het beeldje in haar hand.(Beter zichtbaar in de grote versie van de foto, (Klik op de foto)

Tambour Maitre


Basgitarist op locatie

Basgitarist.


Stefan Kroon de basgitarist van Racoon verlaat de band na 20 jaar. Bij zijn afscheid heeft een familielid dit beeldje laten maken. Het  staat nu bij Stafan thuis onder een foto van de band.

Beeldje basgiatrist
Overhandiging beeldje Fietsers

Fietsers.


Hier staat de Nederlanse gezant in Ramallah met een beeldje van twee fietsers, waarvan de een de ander een steuntje in de rug geeft.

Het beeldje moet de samenwerking, op basis van gelijkwaardigheid en de vriendschap tussen Nederland en de Palestijnse gebieden tot uitdrukking brengen.


Het is aangeboden in 2017 tijdens viering van de Koningsdagviering


Fietsers
Gezin onder stolp

Gezin.


De opdrachtgever verzocht het beeldje op een ronde voet te plaatsen.Later kreeg ik de foto van het beeldje onder een stolp toegestuurd.. Bij latere versies heb ik het beeldje wel gelijk in de voet van de stolp geplaatst.

Gezin