Bewerking

Bewerkingen.


Bewerkingen zijn beeldjes die worden gemaakt naar een bestaand plaatje of ontwerp. Het wordt dan uitgevoerd als een beeldje van draad en/of blik. Soms is het naar aanleiding van een vraag,  soms vind ik het leuk om te maken.

loge PCB "Driestromenland"

Logo PCB Driestromenland


Het vertek van twee leerkrachten door pensioenering van de Protestants Christelijke Basisschool "Driestromenland" was aanleiding om het logo  te bewerken tot een beeldje. Met Juf Joke deed ik met een groepje kinderen een knutseluurtje  op de vrijdagmiddag. Als laatste ben ik met solderen aan de slag gaan. Na een enkele les heeft de corona crisis een stok in het wiel gestoken en is het daar bij gebleven.

Dit beeldje is  een knutselwerkje voor de knutseljuf Joke van de knutselassistent.

Beeldje logo Driestromenland
Originele tekening op de trouw kaart

Trouwkaart.


De line-art tekening van de trouwkaart is bewerkt tot een beeldje. Het stel dat gaat trouwen neemt twee kinderen mee in het huwlijk: een oudere en een jngere dochter. Beide kinderen zijn toegevoegd op een manier dat de tekening nog steeds een doorlopende lijn is. In het geval van het beeldje is het gemaakt van een doorlopende draad.

Bewerking trouwkaart
loge gevoel voor dieren

Gevoel voor dieren.


Eigenlijk is de reden dat dit logo van een dierenartspraktijk bewerkt is tot een beeldje een droevige. Deze dierenarts heeft onze hond van ruim veertien jaar laten inslapen om reden dat ze oud was en het dagelijkse leven steeds stroever verliep.. Deze arts  was de eerste die door onze hond zonder angst en stress werd begroet. 

We hebben haar thuis kunnen laten inslapen en het is op een respectvolle en rustige manier verlopen. Daarvoor  zijn we de dierenarts dankbaar, Om daar uitdrukking aan te geven heb ik dit beeldje van het logo gemaakt en de dierenarts toegestuurd. Dit werd zeer  gewaardeerd door de dierenarts.

beeldje gevoel voor dieren
Schilderij schoener Zeemeeuw

Windwijzer van een een Boot.


De opdrachtgever bouwt een schuur waarop hij een windwijzer wil hebben met daarop een driemaster schoener. Er waren wel windwijzers met  tweemaster schepen te vinden, maar geen driemaster zoals die vroeger in eigendom van de familie was. Er was wel een schilderij van het schip.

Die afbeelding heb ik gebruikt om de windwijzer te maken. Het is geen uitgezaagde plaat maar een opbouw van uitgezaagde delen die aan elkaar gesoldeerd zijn. Het is een beetje 3D, 2,5 D zoals ik dat noem. 

Het is opgebouwd van lasdraad en het plaatwerk is van zink dat beter bestand is tegen weersinvloeden .

Driemaster schoener
Logo Pireco (oude versie)

Pireco


Het bedrijfslogo van het bedrijf Pireco is hier uitgevoerd als een draadfiguur  van 3 mm draad. Het geeft de gezonde groei weer die met de producten van het bedrijf bereikt kunnen worden.


Het is de bedoeling de draadfiguur aan te bieden bij de pensioenering van de oprichter van dit bedrijf.


Logo Pireco (beeldje)
Cover proefschrift E-Coaching)

Illustratie op de kaft van eem proefschrift.


Cover  van het proeschift ( Thesis aan de universiteit van Twente) met als titel: 

"Quantified eCoaching for Resilence Training".


De Illustratie is 3D uitgevoerd. De heldere rechter hersenhelft is uitgezaagd en links weer opgesoldeerd en zilver geschiderd. De andere icoontjes zijn in draad nagemaakt en opgesoldeerd. Verder is het in zilver en zwart uigevoerd.


Gemaakt als felicitatie cadeau voor de promotie aan de universiteit Twente.( 2021 12 x 9 x 13 cm).


Stress watch
Trouwfoto

Bruidspaar


45 jaar geleden is deze trouwfoto genomen. Het paar heeft een jubileum te vieren!. Als cadeau is bedacht hen een bewerking in draad een blik van de foto te geven.


Het zijn twee "aangeklede" figuurtjes geworden. Alle ornamenten zijn erin verwerkt de kleding, het bruidsboeket, de corsages, de bloemenhoed en de hoge hoed.


Het is een "bewerkelijke" bewerking geworden.

Beeldje Briudspaar
Logo obs De Brandaris Dronten

Sws de Brandaris


Voor het afscheid van het hoofd van de samenwerkingsschool "de Brandaris" is een beeldje gemaakt. Uitgangspunt hiervoor is het logo van de school geweest: een vuurtoren met twee kinderen ernaast, één uit de onderbouw en één uit de bovenbouw.

In het beeldje zwaaien een groepje leerlingen en een docent het vertrekkende hoofd van de school uit. De kinderen onderbreken hun spel hiervoor.


Vanwege de verhoudingen is de toren.in het beeldje wat wat hoger gemaakt.

Uitzwaaien door leerlingen obc De Brandaris Dronten
Foto kerk Aldeboam

Doelhofkerk in Aldeboarn


Het beeldje (rechts) is gemaakt naar een foto gevonden via Google (links). De haan op de torenspits is weer gevonden via een andere foto. De foto is teruggebracht tot de essentie, zodat het gebouw nog steeds herkenbaar is als de Doelkerk uit Aldeboarn.


Aanleiding was dat een opdrachtgever het graag terug wilde zien in een familiebeeldje.

Draadfiguur kerk Aldeboam
Trouwkaart origineel

Trouwkaart


De trouwkaart van twee dames was voorzien van een cartooneske tekening. De vraag was of ik hiervan een beeldje kon maken. 


Binnen de technische mogelijkheden heb ik darvan een bewerking gemaakt met behoud van mijn stijl van werken en met behoud van de tekening. 


De opdrachtgevers waren er blij mee.

Bruidspaar op de fiets
Logo MdG Psychologie

MdG Psychologie


Bij het begrinnen van een eigen bedrijf hoort een eigen logo. 

De familie vond het een mooi idee om de startende onderneemster een beeldje aan te bieden. Daarvoor is mij verzocht de tekening uit het logo als draadfiguur uit te voeren. 


Het beeldje is uitgevoerd in 3mm dik lasdraad. Een behoorlijk stug materiaal. waarmee een stevige constructie te maken was. De lassen zijn gemaakt met zilverhardsoldeer dat ik gebruik voor het maken van éénpuntsverbindingen. 


De maker van de tekening heb ik niet kunnen achterhalen. Het plaatje suggereert  een weergave van de hersenen. Op internet kun je het terugzien bij diverse websites die met psychologie en neuro-wetenschappen hebben te maken.

Logo MdG Psycholgie als beeldje
Type tekening Sturgeon 22

Sturgeon 22


Op verzoek is een beeldje gemaakt van alleen draad van diverse diktes .Uitgangspunt was de type tekening van een Sturgeon 22. Deze is uitgewerkt als een draadfiguur waarbij er een beetje dimensie is toegevoegd. 


De naam van de boot is ook in draad uitgevoerd, maar was tegroot om in het beeldje in te passen. Bij gevolg is het op de sokkel aangebracht.

Draadfiguur van zeilboot sturgeon
Foto van beeld FEELING MATERIAL V

Illustratie op de kaft van een proefschrift.


Het proefschrift met de titei:"Nursing home residents with mental and physical multimorbidity.' van Anne van den Brink


De cover is een foto van een beeld gemaakt door  Antony Gormley. met als titel "FEELING MATERIAL V", 2003. Photograph by Stephen White, London


Op verzoek heb ik een klein beeldje gemaakt naar de foto dat de promovendus wordt aangeboden na het behalen van de titel.

Beeldje bewerking van  FEELING MATERIAL V
Kaft Proefschrift

Illustratie op de kaft van een proefschrift.


Het plaatje stelt een reeks kiemplantjes voor die verschillend groot zijn gegroeid onder invloed van een chemisch stofje. De stof is voorgesteld door moleculen in de ondergrond, 


Het is opbouwd binnen een frame van draad en draarin een paar draden die de grenzen van de kleurvlakken aangeven,.


Daarna is het geheel in een houtenlijstje achter glas gezet.

Draadfiguur bewerking kaft proefschrift
Afbeelding geboortekaartje

Geboorte kaartje.


De vraag was in dit geval het plaatje van een geboortekaartje als beeldje uit te voeren. Het is ook nu weer min of meer 3-dimensionaal. Om het goed uit te laten komen staan de figuurtjes op een gelakt houten blokje, Meestal maak ik die ook zwart, maar dan vielen teveel details weg.

Bewerking geboortekaartje
Kaft Proefschrift

Illustratie op de kaft van een proefschrift.


In het plaatje wordt de ontwikkeling van houdings- en reikmotoriek weergegeven van baby tot puber.


Dit was het eerste verzoek om een illustratie op de kaft uit te werken in een beeldje.In eerste instantie waren het er drie. Later heb ik er nog twee bij gemaakt voor de promovenda en haar moeder. Dus totaal zijn er vijf exemplaren gemaakt.

Kaft proefschrift bewerking
plaatje Bolle man

Bolle man.


Eigenwijs met de neus in de lucht

beeldje Bolle man
plaatje Vrolijke Frans

Vrolijke Frans.


Altijd blije man in een krabbeltje. 

Als draadfiguur krijgt het een andere uitstraling.

beeldje Vrolijke Frans
Trowkaart afbeelding

Trouwkaart.


Het verzoek was een bewerking te maken van de trouwkaart. Dat is hier uitgevoerd als een familiebeeldje. 


In de slagschaduw is de tekening van de trouwkaart terug te zien.


Bewerking trouwkaart beeldje