Windwijzer van een een Boot.
De opdrachtgever bouwt een schuur waarop hij een windwijzer wil hebben met daarop een driemaster klipper. Er waren wel twee master schepen te vinden, maar geen driemaster zoals die vroeger door de familie in eigendom was. Er was wel een schilderij van het schip.
De afbeelding heb ik gebruikt om de windwijzer te maken. Het is geen uitgezaagde plaat maar een opbouw van uitgezaagde delen die aan elkaar gesoldeerd zijn. Het is een beetje 3D, 2,5 D zolas ik dat noem.
Het is opgebouwd van lasdraad en het plaatwerk is van zink dat beter bestand is tegen de weersinvloeden en niet roest.
Illustratie op de kaft van eem proefschrift.
Cover van het proeschift ( Thesis aan de universiteit van Twente) met als titel:
"Quantified eCoaching for Resilence Training".
De Illustratie is 3D uitgevoerd. De heldere rechter hersenhelft is uitgezaagd en links weer opgesoldeerd en zilver geschiderd. De andere icoontjes zijn in draad nagemaakt en opgesoldeerd. Verder is het in zilver en zwart uigevoerd.
Gemaakt als felicitatie cadeau voor de promotie aan de universiteit Twente.( 2021 12 x 9 x 13 cm).
Bruidspaar
45 jaar geleden is de trouwfoto genomen. Het paar heeft een jubileum te vieren!. Als cadeau is bedacht hen een bewerking in draad een blik van deze foto te geven.
Het zijn twee "aangeklede" figuurtjes geworden. Alle ornamenten zijn erin verwerkt de kleding, het bruidsboeket, de corsages, de bloemenhoed en de hoge hoed.
Het is een "bewerkelijke" bewerking geworden.
Sws de Brandaris
Voor het afschied van het hoofd van de samenwerkingsschool de Brandaris" is een beeldje gemaakt. Uitgangspunt hietvoor is het logo van de school geweest: een vuurtorwn met twee kinderen ernaast,één uit de onderbouw en één uit de bovenbouw.
In het beeldje zwaaien een groepje leerlingen en een docent het vertrekkende hoofd van de school uit. De kinderen onderbreken hun spel hiervoor.
Vanwege de verhoudingen is de tore.in het beeldje wat wat hoger gemaakt.
Het beeldje (rechts) is gemaakt naar een foto gevonden via Google (links). De haan op de torenspits is weer gevonden via een andere foto. De foto is teruggebracht tot de essentie, zodat het gebouw nog steeds herkenbaar is als de Doelkerk uit Aldeboarn.
Aanleiding was dat een opdrachtgever het graag terug wilde zien in een familiebeeldje.
De trouwkaart van twee dames was voorzien van een cartooneske tekening. De vraag was of ik hiervan een beeldje kon maken.
Binnen de technische mogelijkheden heb ik darvan een bewerking gemaakt met behoud van mijn stijl van werken en met behoud van de tekening.
De opdrachtgevers waren er blij mee.
Bij het begrinnen van een eigen bedijf hoort een eigen logo.
De familie vond het een mooi idee om de startende onderneemster een beeldje aan te bieden. Daarvoor is mij verzocht de tekening uit het logo als draadfiguur uit te voeren.
Het beeldje is uitgevoerd in 3mm dik lasdraad. Een behoorlijk stug materiaal. waarmee een stevige constructie te maken was. De lassen zijn gemaakt met zilverhardsoldeer dat ik gebruik voor het maken van éénpuntsverbindingen.
De maker van de tekening heb ik niet kunnen achterhalen. Het plaatje suggereert een weergave van de hersenen. Op internet kun je het terugzien bij diverse websites die met psychologie en neuro-wetenschappen hebben te maken.
Op verzoek is een beeldje gemaakt van alleen draad van diverse diktes .Uitgangspunt was de type tekening van een Sturgeon 22. Deze is uitgewerkt als een draadfiguur waarbij er een beetje dimensie is toegevoegd.
De naam van de boot is ook in draad uitgevoerd, maar was tegroot om in het beeldje in te passen. Bij gevolg is het op de sokkel aangebracht.
Het proefschrift met de titei:"Nursing home residents with mental and physical multimorbidity.' van Anne van den Brink
De cover is een foto van een beeld gemaakt door Antony Gormley. met als titel "FEELING MATERIAL V", 2003. Photograph by Stephen White, London
Op verzoek heb ik een klein beeldje gemaakt naar de foto dat de promovendus wordt aangeboden na het behalen van de titel.
Het plaatje stelt een reeks kiemplantjes voor die verschillend groot zijn gegroeid onder invloed van een chemisch stofje. De stof is voorgesteld door moleculen in de ondergrond,
Het is opbouwd binnen een frame van draad en draarin een paar draden die de grenzen van de kleurvlakken aangeven,.
Daarna is het geheel in een houtenlijstje achter glas gezet.
In het plaatje wordt de ontwikkeling van houdings- en reikmotoriek weergegeven van baby tot puber.
Dit was het eerste verzoek om een illustratie op de kaft uit te werken in een beeldje.In eerste instantie waren het er drie. Later heb ik er nog twee bij gemaakt voor de promovenda en haar moeder. Dus totaal zijn er vijf exemplaren gemaakt.