Bewerking

Bewerkingen zijn beeldjes die worden gemaakt naar een bestaand plaatje of ontwerp. Deze wordt dan uitgevoerd als een beeldje van draad en/of blik. Soms is naar aanleiding van een vraag soms vind ik het leuk om te maken.

Logo MdG Psychologie

Bruidspaar


45 jaar geleden is de trouwfoto genomen. Het paar heeft een jubileum te vieren!. Als cadeau is bedacht hen een bewerking in draad een blik van deze foto te geven.


Het zijn twee "aangeklede" figuurtjes geworden. Alle ornamenten zijn erin verwerkt de kleding, het bruidsboeket, de corsages, de bloemenhoed en de hoge hoed.


Het is een "bewerkelijke" bewerking geworden.

Bruidspaar op de fiets
Logo MdG Psychologie

Sws de Brandaris


Voor het afschied van het hoofd van de samenwerkingsschool de Brandaris" is een beeldje gemaakt. Uitgangspunt hietvoor is het logo van de school geweest: een vuurtorwn met twee kinderen ernaast,één uit de onderbouw en één uit de bovenbouw.

In het beeldje zwaaien een groepje leerlingen en een docent het vertrekkende hoofd van de school uit. De kinderen onderbreken hun spel hiervoor.


Vanwege de verhoudingen is de tore.in het beeldje wat wat hoger gemaakt.

Bruidspaar op de fiets
Logo MdG Psychologie

Doelhofkerk in Aldeboarn


Het beeldje (rechts) is gemaakt naar een foto gevonden via Google (links). De haan op de torenspits is weer gevonden via een andere foto. De foto is teruggebracht tot de essentie, zodat het gebouw nog steeds herkenbaar is als de Doelkerk uit Aldeboarn.


Aanleiding was dat een opdrachtgever het graag terug wilde zien in een familiebeeldje.

Bruidspaar op de fiets
Logo MdG Psychologie

Trouwkaart


De trouwkaart van twee dames was voorzien van een cartooneske tekening. De vraag was of ik hiervan een beeldje kon maken. 


Binnen de technische mogelijkheden heb ik darvan een bewerking gemaakt met behoud van mijn stijl van werken met behoud van de tekening. 


De opdrachtgevers waren er blij mee.

Bruidspaar op de fiets
Logo MdG Psychologie

MdG Psychologie


Bij het begrinnen van een eigen bedijf hoort een eigen logo. 

De familie vond het een mooi idee om de startende onderneemster een beeldje aan te bieden. Daarvoor is mij verzocht de tekening uit het logo als draadfiguur uit te voeren. 


Het beeldje is uitgevoerd in 3mm dik lasdraad. Een behoorlijk stug materiaal. waarmee een stevige constructie te maken was. De lassen zijn gemaakt met zilverhardsoldeer dat ik gebruik voor het maken van éénpuntsverbindingen. 


De maker van de tekening heb ik niet kunnen achterhalen. Het plaatje suggereert  een weergave van de hersenen. Op internet kun je het terugzien bij diverse websites die met psychologie en neuro-wetenschappen hebben te maken.

Logo Brein
Type tekening Sturgeon 22

Sturgeon 22


Op verzoek is een beeldje gemaakt van alleen draad van diverse diktes .Uitgangspunt was de type tekening van een Sturgeon 22. Deze is uitgewerkt als een draadfiguur waarbij er een beetje dimensie is toegevoegd. 


De naam van de boot is ook in draad uitgevoerd, maar was tegroot om in het beeldje in te passen. Bij gevolg is het op de sokkel aangebracht.

zeilboot sturgeon
Beeld FEELING MATERIAL V

Illustratie op de kaft van een proefschrift.


Het proefschrift met de titei:"Nursing home residents with mental and physical multimorbidity.' van Anne van den Brink


De cover is een foto van een beeld gemaakt door  Antony Gormley. met als titel "FEELING MATERIAL V", 2003. Photograph by Stephen White, London


Op verzoek heb ik een klein beeldje gemaakt naar de foto dat de promovendus wordt aangeboden na het behalen van de titel.

Beeldje FEELING MATERIAL V
Kaft Proefschrift

Illustratie op de kaft van een proefschrift.


Het plaatje stelt een reeks kiemplantjes voor die verschillend groot zijn gegroeid onder invloed van een chemisch stofje. De stof is voorgesteld door moleculen in de ondergrond, 


Het is opbouwd binnen een frame van draad en draarin een paar draden die de grenzen van de kleurvlakken aangeven,.


Daarna is het geheel in een houtenlijstje achter glas gezet.

Bewerking kaft proefschrift
Afbeelding geboortekaartje

Geborte kaartje.


De vraag was in dit geval het plaatje van een geboortekaartje als beeldje uit te voeren. Het is ook nu weer min of meer 3-dimenionaal. Om het goed uit te laten komen staan de figuurtjes op een gelakt houten blokje, Meestal maak ik die ook zwart, maar dan vielen teveel details weg.

Bewerking geboortekaartje


Kaft Proefschrift

Illustratie op de kaft van een proefschrift.


In het plaatje wordt de ontwikkeling van houdings- en reikmotoriek weergegeven van baby tot puber.


Dit was het eerste verzoek om een illustratie op de kaft uit te werken in een beeldje.In eerste instantie waren het er drie. Later heb ik er nog twee bij gemaakt voor de promovenda en haar moeder. Dus totaal zijn er vijf exemplaren gemaakt.

Kaft proefschrift bewerking
Boll man

Bolle man.


Eigenwijs met de neus in de lucht

beeldje Bolle man
Vrolijke Frans

Vrolijke Frans.


Altijd blije man in een krabbeltje. 

Als draadfiguur krijgt het een andere uitstraling.

beeldje Vrolijke Frans
Trowkaart afbeelding

Trouwkaart.


Het verzoek was een bewerking te maken van de trouwkaart. Dat is hier uitgevoerd als een familiebeeldje. 


In de slagschaduw is de tekening van de trouwkaart terug te zien.


Bewerking trouwkaart afbeelding